Fakulta

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Je v záujme našej organizácie chrániť Vaše súkromie. Skôr než prostredníctvom tohto webu poskytnete akékoľvek osobné údaje, prečítajte si, prosím nasledujúce informácie.

Poskytovaním osobných údajov vyslovuje poskytovateľ - subjekt údajov súhlas so spracovaním týchto údajov správcom údajov - Prešovská univerzita v Prešove, Fakulta manažmentu

Naša organizácia sa zaväzuje, že Vaše osobné údaje nebudú poskytnuté (na spracovanie) tretej strane a budú zabezpečené proti prístupu neoprávnených osôb. K Vašim osobným údajom má v našej spoločnosti prístup obmedzený okruh zodpovedných osôb.

Ochrana osobných údajov podľa "nariadenia GDPR" a "zákona č. 18/2018 Z. z." (platné od 25.5.2018)

Je v našom záujme ako prevádzkovateľa osobných údajov (Prevádzkovateľ webovej stránky Studujmanazment.sk - Prešovská univerzita v Prešove, Fakulta manažmentu, Konštantínova ul. 16, 080 01 Prešov, Slovensko; IČO: 17070775, DIČ: 2020980082, IČ DPH: SK2020980082) fmana@unipo.sk – podnety v súvislosti s ochranou osobných údajov) chrániť Vaše súkromie. Skôr než prostredníctvom tohto webu (http://studujmanazment.sk) poskytnete akékoľvek osobné údaje, prečítajte si prosím nasledujúce informácie:

S Vašimi osobnými údajmi sa bude zaobchádzať iba spôsobom odpovedajúcim príslušnými ustanoveniami „NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov“, v texte ďalej len „nariadenie GDPR“ - https://dataprotection.gov.sk/uoou/sites/default/files/nariadenie_2016_679_text_sk.pdf a “Zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov“, v texte ďalej len „zákon č. 18/2018 Z. z.“https://www.slovlex.sk/static/pdf/2018/18/ZZ_2018_18_20180525.pdf

Vaše osobné údaje sú uložené v samostatných databázach alebo e-mailových schránkach uložených na serveroch nachádzajúcich sa v Slovenskej republike a prístupných len povereným oprávneným osobám cez samostatné prihlasovacie meno a silné heslo. Tieto dáta sú zálohované na dennej báze.

Medzi príjemcov osobných údajov patria okrem poverených oprávnených osôb prevádzkovateľa aj príjemcovia vykonávajúci IT servis/podporu/outsourcing a IT development pre prevádzkovateľa ako aj prevádzku webhostingových služieb (Websupport, s.r.o. so sídlom Staré Grunty 12, 841 04, Bratislava, IČO: 36 421 928) ako aj meranie návštevnosti webovej stránky (Google LLC  so sídlom 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Spojené štáty americké) a prepojenie na sociálne siete (Facebook Ireland Ltd., so sídlom 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Írsko).

Prevádzkovateľ nezamýšľa prenos osobných údajov do tretej krajiny ani medzinárodnej organizácie (ak sa zamýšľa, vyžaduje sa identifikácia tretej krajiny/medzinárodnej organizácie a identifikácia tzv. primeraných záruk). Poskytnutie osobných údajov, ako aj udelenie Vášho súhlasu s ich spracúvaním je dobrovoľné. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať zaslaním odvolania súhlasu na adresu prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu je účinné dňom jeho doručenia.

Týmito informáciami nie sú dotknuté Vaše práva dotknutej osoby. Na základe žiadosti máte právo:

  • žiadať o prístup k svojim osobným údajom a o opravu, vymazanie alebo obmedzenie spracúvania svojich osobných údajov;
  • namietať spracúvanie svojich osobných údajov;
  • na prenosnosť osobných údajov;
  • podať návrh na začatie konania na Úrade na ochranu osobných údajov SR.

Otázky týkajúce sa ochrany osobných údajov môžete zasielať na e-mailovú adresu elemir.scholtz@unipo.sk (Ing. Elemír Scholtz), ktorá je kontaktným údajom zodpovednej osoby.

 

Zásady používania súborov Cookies

V súlade so smernicou č. 2002/58 týkajúca sa spracovávania osobných údajov a ochrany súkromia v sektore elektronických komunikácií a s § 55 ods. 5 zákona NRSR č. 351/2011 Z. z. o elektronických komunikáciách v znení neskorších predpisov si Vás dovoľujeme informovať o používaní cookies a upriamiť Vašu pozornosť na možnosť zmeny nastavenia svojho internetového prehliadača pre prípad, že vám aktuálne nastavenie využívania cookies nevyhovuje.

Čo sú cookies?

Súbory cookies sú malé textové súbory, ktoré môžu byť do internetového prehliadača odosielané pri návšteve webových stránok a ukladané do Vášho zariadenia (počítača alebo do iného zariadenia s prístupom na internet, ako napr. smartphone alebo tablet). Inak treba za súbory cookies taktiež považovať informatické dáta, konkrétne textové súbory, uchovávané v zariadeniach koncových používateľov, určené na používanie internetových stránok.

Súbory cookies sa ukladajú do priečinka pre súbory vášho internetového prehliadača. Cookies obvykle obsahujú názov webovej stránky - domény, z ktorej pochádzajú a dátum svojho vzniku, dobu uchovávania na zariadení a uchovávanú hodnotu. Pri ďalšej návšteve stránky webový prehliadač znovu načíta súbory cookies a tieto informácie odošle späť webovej stránke, ktorá pôvodne cookies vytvorila. Nami používané súbory cookies, sú pre zariadenie používateľa bezpečné, nepoškodzujú ho.

Na našich webových stránkach používame niekoľko typov cookies:

Základné súbory cookies

Tieto súbory cookie tvoria základ pre prevádzku našich webových stránok a umožňujú používanie základných funkcií, akými sú napríklad zabezpečené oblasti webu alebo online platby. Základnými cookies sú napr. zapamätanie prihlásenia, umožnenie prístupu k zabezpečeným oblastiam webu bez nutnosti opätovného prihlásenia, predvyplnenie formulárov a pod. Bez týchto cookies nemôžeme poskytovať služby, ktoré tvoria základ našich stránok. Pokiaľ tieto cookies zakážete, nebudeme môcť zaručiť bezchybný chod stránok.

Prevádzkové súbory cookies

Pomocou prevádzkových cookies zhromažďujeme štatistické informácie o tom, ako používate naše webové stránky. Tieto technické informácie nám napr. povedia, na ktoré časti webovej stránky ste klikli, ktorú stránku ste navštívili naposledy a pod. Tieto cookies nám slúžia na analýzu a vylepšovanie našich webových stránok z hľadiska obsahu, výkonu a dizajnu.

Súbory cookies tretích strán

Na stránkach Studujmanazment.sk sú prepojenia a integrovaný obsah z iných webových stránok. Preto môžu byť počas používania našich webových stránok vytvorené súbory cookies, ktoré nepodliehajú kontrole Studujmanazment.sk. Ide napríklad o prípad, ak prezeraná webová stránka používa nástroj na analýzu alebo marketingovú automatizáciu od tretej strany (napríklad nástroje spoločností Google) alebo zobrazuje obsah webových stránok tretej strany, napr. YouTube alebo Facebook. To má za následok prijatie súborov cookie od týchto služieb tretích strán. Studujmanazment.sk nemôže mať kontrolu nad ukladaním ani prístup k týmto súborom cookie. Ak chcete vedieť, ako tieto tretie strany používajú súbory cookie, prečítajte sú zásady ochrany súkromia a zásady používania súborov cookie týchto služieb.

Relačné (session) cookies

Sú uchovávane v zariadeniach používateľa do chvíle ukončenia relácie prehliadača. Informácie, ktoré sú v nich zapísané, sa vymažú z pamäte zariadenia vo chvíli ukončenia relácie.

Trvalé cookies

Sú uchovávané na zariadení používateľa, až kým sa nevymažú. Ukončenie relácie nespôsobuje ich odstránenie.

Reklamné cookies

Sú napojené na služby poskytované inými firmami, napríklad ikony „Páči sa mi to“ a „Zdielať“. Tieto služby poskytuje iná firma v náväznosti na to, že ste navštívili naše webové stránky. S ich pomocou vás môžeme prepojiť na sociálne siete, ako je Facebook / Instagram, a na základe údajov o vašej návšteve potom budete dostávať reklamu z iných webových stránok, konkrétne zo sociálnych sietí.

Účel – prečo používame cookies?

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah. Studujmanazment.sk nepoužíva údaje získané používaním cookies na kontaktovanie prostredníctvom pošty, elektronickej pošty alebo telefónu.

Základné súbory cookies :

  • Autentifikácia a udržiavanie relácie používateľa internetovej lokality 
  • Správna konfigurácia vybraných funkcií internetovej lokality
  • Optimalizácia a zlepšenie efektivity poskytovaných služieb
  • Zvyšovanie spoľahlivosti internetovej lokality
  • Zaistenie bezpečnosti internetovej lokality

Prevádzkové súbory cookies:

  • Zbieranie všeobecných a anonymných štatistických údajov prostredníctvom analytických nástrojov (Google Analytics, spoločnosťou Google LLC  so sídlom 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Spojené štáty americké a Facebook Pixel, spoločnosťou Facebook Ireland Ltd., so sídlom 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Írsko)

Ako môžete nastavenia cookies zmeniť?

Väčšina internetových prehliadačov je pôvodne nastavená na automatické akceptovanie cookies. Toto nastavenie môžete zmeniť zablokovaním cookies alebo ich odmietnutím po upozornení v prípade, že sa majú cookies poslať do vášho zariadenia. Inštrukcie na zmenu cookies nájdete vo voľbe „ pomoc“ každého prehliadača. Ak používate rozličné zariadenia na prístup k stránkam (napr. počítač, smartphone, tablet), odporúčame každý prehliadač na každom zariadení prispôsobiť Vašim preferenciám cookies.

Návody na vymazanie Cookies v jednotlivých internetových prehliadačoch

Prečo si ponechať nastavenie cookies?

Používanie cookies a ich povolenie vo webovom prehliadači je na vašom rozhodnutí. V prípade zmeny ich nastavenia však môžu mať niektoré webové stránky obmedzenú funkčnosť a znížený užívateľský komfort.

TOP fakty o Fakulte manažmentu

  1. Študuj bez prijímačiek na najväčšej a najdynamickejšej fakulte PU.
  2. Zaži semester v exotickej krajine.
  3. Študuj na fakulte ekonomického a obchodno-podnikateľského typu.
  4. Využi sieť Centier študentskej praxe, študuj v prepojení s reálnou praxou a s budúcimi zamestnávateľmi našich absolventov.
  5. Študuj atraktívne a praxou žiadané špecializácie (manažérska informatika či obchod, marketing a psychológia obchodu).
  6. Len minulý rok otvorené špičkové a najmodernejšie priestory Auly a seminárnych miestností.
  7. Zaži skvelé prednášky aj od profíkov z praxe (v minulosti aj napríklad firma ESET, či Andrej Kiska, aj samotný GOOGLE).
  8. Európou uznávané diplomy.
  9. Mladý a ústretový kolektív pedagógov.
  10. Vzdelávaj sa v atraktívnom najužšom centre Prešova.
  11. Nastav si svoj rozvrh - individuálny študíjny plán.
  12. Skvelé štipendiá.
  13. Štátnice bez memorovania.
  14. Zabávaj sa na Manager Party a iných skvelých akciách organizovaných Klubom študentov manažmentu.
  15. Moderné štúdium prepojené s praxou (napr. Google Digitálna Garáž priamo u nás na fakulte).